AAD VRIJHOF

Documentaires

Documentaire Taalwerkplaats Drenthe

Documentaire Taalwerkplaats Drenthe

Documentaire Molen "Nooit gedacht"

Momenteel worden voorbereidingen getroffen om een documentaire te maken van de Molen Nooitgedacht welke aan de Industrieweg van Nieuw-Amsterdam/Veenoord staat. zie ook www.demolennooitgedacht.nl

Aad Vrijhof maakt documentaire Nieuw-Amsterdam/Veenoord

LEVEND VEEN door Aad Vrijhof
LEVEND VEEN door Aad Vrijhof

LEVEND VEEN toont u een tijdsbeeld van het Tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Vanuit de historie (rond 1850) met daarmee de verschillende samenhangende facetten, wordt u meegenomen naar het huidige Tweelingdorp. Hierbij worden wonen, werken en leren aangetipt. Ook is er aandacht voor de kern van het dorp met daarop het nieuw gebouwde “praathuis Marktzicht” en het toerisme langs de vaart.

Via het natuurbad ”De Zandpol” en het Multicultureel Centrum “De Schalm” passeert u de verschillende kerken en kunt u daarnaast genieten van de mooie plekjes van het dorp.

De documentaire toont u voorts enkele van de vele culturele aspecten die het dorp rijk is.

 

Hieraan wordt medewerking verleend door o.a.:

 

1. De molenaar van de molen “Nooit Gedacht”, die u meeneemt de molen in en u een korte uitleg geeft over de historie van de molen. Daarnaast  toont hij u enkele technische aspecten.

 

2. Een medewerker van het Van Gogh-Huis, die een tipje van de sluier oplicht over het verblijf in 1883 van Vincent van Gogh en u de kamer toont waar deze opzienbarende schilder gedurende enige tijd heeft vertoefd.

 

3. De heer Meringa, die zijn uitzonderlijk rijk ingerichte museum aan u toont en hierover met trots vertelt. De diversiteit van dit museum maakt grote indruk.

 

4. En tenslotte dichter Mart Brok van de Taalwerkplaats, die bereid  is gevonden om speciaal voor u het door hem geschreven gedicht genaamd “Het geheim van het Nieuw-Amsterdams bos” te declameren.

 

De documentaire LEVEND VEEN kost € 10,-- en is te bestellen bij Aad Vrijhof. aadvrijhof@home.nl  

 

De opbrengst zal worden besteed aan een beamer t.b.v. de molen "Nooit Gedacht". 

 

Zie ook de website www.dorpsarchiefnieuwamsterdamveenoord.nl